Lehrveranstaltungen von Prof. Kadelbach im WS 22/23

Die Lehrveranstaltungen von Prof. Kadelbach finden im Wintersemester 22/23 voraussichtlich in Präsenz statt. Um die Belange des Infektionsschutzes mit den bestmöglichen Lern- und Lehrbedingungen während der gesamten Dauer des Wintersemesters zu ermöglichen, möchten wir das grundsätzliche und schutzgerechte Tragen einer FFP2-Schutzmaske während der Lehrveranstaltungen von Prof. Kadelbach sowie vor dem Lehrraum dringend empfehlen.

On the Relationship between the EU-Charter of Fundamental Rights and National Fundamental Rights: A Comparative Analysis of the Case Law of National Constitutional Courts".
February 2, 2023- 10 AM - 5 PM (CET)
Online Conference (Zoom)

The sometimes complex and controversial relationship between the fundamental rights of the European Union, as enshrined in the EU Charter of Fundamental Rights (CFR), and national fundamental rights in its context of the constitutional court review is the result of a series of landmark decisions in the multilateral cooperation of European courts (Gerichtsverbund), which have led to the formation of a new fundamental rights architecture in the multi-level system. This Conference aims to present these developments systematically and in a comparative legal manner, thus serving as a reference point for scholars and practitioners dealing with this emerging topic in depth.

On behalf  of the Wilhelm Merton Center for European Integration and International Economic Order at the Goethe University Frankfurt am Main (co-directed by Prof. Kadelbach and Prof. Hofmann), we kindly invite to join our conference!

Registration is now open. Please send an email to Mrs. Psaila: psaila@jur.uni-frankfurt.de

The confirmation with the access data (zoom) will be sent to you the day before the conference. We would like to point out that in the course of registration personal data will be processed in accordance with the EU General Data Protection Regulation.

XXII. Walter Hallstein-Kolloquium:

„The Common Security and Defence Policy of the European Union – Perspectives from Member States“

am 30./31. März 2023

Diese Veranstaltung ist vom Arbeitskreis Europäische Integration e.V (Darmstadt) und vom Exzellenzcluster "Herausbildung Normativer Ordnungen" der Goethe Universität gefördert.

Weitere Informationen werden hier demnächst erscheinen.

Prof. Dr. Stefan Kadelbach, LL.M.

Johann Wolfgang Goethe-Universität
Fachbereich Rechtswissenschaft
Institut für Öffentliches Recht
Lehrstuhl für öffentliches Recht, Europarecht und Völkerrecht

Prof. Dr. Stefan Kadelbach, LL.M.
Johann Wolfgang Goethe-Universität
Fachbereich Rechtswissenschaft